Bovenbouw

In de bovenbouw hebben we verschillende activiteiten gedaan.

Zo hebben we meegedaan met het schoolvoetbaltoernooi en behaalde groep 7 een mooie 2e plaats in de voorrondes en groep 8 ging door tot de finale en behaalde een mooie 4e plaats!

Groep 7 behaalde in de voorrondes een 2e plaats.

Groep 8 ging door tot de finale.

Een mooie 4e plaats voor groep 8. De beker staat te pronken op school.

 

Tijdens onze geschiedenislessen stonden we stil bij de Tweede Wereldoorlog. Ook deed de bovenbouw mee met de 4-mei herdenking in het dorp. Tijdens de voorbereiding kwamen er gastsprekers bij ons in de klas. Twee veteranen vertelden hun verhalen over hun werk in oorlogsgebieden: Richard Klerkx en Peter Berendsen. Bovendien kreeg groep 8 bezoek van Rixt Adema, de dochter van Tiny Mulder. Tiny Mulder zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet en haar dochter vertelde verhalen over haar moeder in de tijd van het verzet. Tiny Mulder is in Beetsterzwaag geboren en tijdens de 4-mei herdenking is een plein naar haar vernoemd. 

Veteraan Peter Berendsen vertelt zijn verhaal aan groep 8.

 

Rixt Adema, de dochter van Tiny Mulder, vertelt in groep 8 verhalen over haar moeder Tiny Mulder tijdens het verzet in de WO II en laat spullen van haar moeder aan de kinderen zien.

 

Ook heeft de bovenbouw gewandeld voor water. De kinderen van groep 7 en 8 hebben gewandeld voor het goede doel: 'Wandelen voor water', georganiseerd door Simavi. Het was een mooie tocht van 6 km. en de kinderen probeerden op deze manier geld in te zamelen voor schoon drinkwater in o.a. Kenia en Tanzania.

Wandelen voor het goede doel in de bossen van Beetsterzwaag.

En na zo`n tocht van 6 km. is het heerlijk uitrusten.

 

Groep 8 is op schoolkamp geweest. Drie dagen waren zij op Texel. Het was een gezellig kamp met prachtig weer.

    

Binnenkort gaat groep 7 op schoolreisje.