Groepen

nieuws groep 7a maart

We hebben meegedaan aan het schoolproject duurzaamheid.

De kinderen moesten met een groepje een bedrijfje starten die lampen maakt. De lamp moest gemaakt worden van afval. Een  lampje en een batterij konden worden ingekocht van school. Door de lamp met winst te verkopen konden de kosten worden betaald. Er is goed samengewerkt en winst gemaakt! Een leuk resultaat. De opbrengst gaat naar een goed "duurzaam" doel. 

nieuws groep 7a januarin 

Na een koude periode, veel zieken en citotoetsen zijn we alweer druk geweest met de weeksluiting: thema "een nieuw begin"  spreekwoorden als "de koe bij de horens vatten" en "met een schone lei beginnen"  kwamen voorbij... in toneelstukjes werden de spreekwoorden uitgebeeld... De kinderen hebben enthousiast gezongen, gespeeld en gedanst. Het was genieten om ernaar te kijken!

Wetsus

op maandag 31 januari zijn we gestart met het Wetsus project...

Aan de hand van het thema water zijn de kinderen aan het leren hoe je moet onderzoeken... Proeven met water, ontdekken wat en waarom iets is gebeurd stond centraal. Samen werken in tweetallen gingen de kinderen enthousiast aan de slag...

De tweede dag gingen we op excursie naar Noord Bergum waar de Vitens, waterleidingsbedrijf staat. we kregen een leuke rondleiding en ontdekten weer van alles. Alina en Kim hebben er een verslag van gemaakt:

Hoi, het was erg leuk om bij Vitens te zijn. We gingen met de bus daarheen en werden ontvangen door Bertha en Koen. Ze deden dat erg goed en spontaan. We gingen eerst naar boven en kregen daar uitleg over wat we gingen doen. Team 1 ging eerst proefjes doen en team 2 kreeg eerst een rondleiding. Het team dat proefjes ging doen deed 2 proefjes. De eerste was hoeveel druppels zeep zijn er nodig voor 2 cm schuim (op een soort water) Het 2e proefje was wat sneller ging: water door een dikke leiding of water door een dunne leiding. De kinderen die een rondleiding kregen, gingen het gebouw in waar water schoon wordt gemaakt en het water dat net uit de grond kwam mochten we proeven. Dit proefde erg vies. Daarna mochten we het schone water proeven. Het was erg interessant om die rondleiding te krijgen. Na afloop kregen we een drinkbeker van Vitens. Als laatste gingen we weer naar school met de bus. Met vriendelijke groet Kim en  Alina uit groep 7A

techniek coach

Hoi wij hebben elke dinsdag techniekcoach om 8:45.

Om de week gaan we voorbereiden en de week daarna gaan we les geven.
Je mag zelf een groep kiezen van de onderbouw.
Het is super leuk en je mag ook zelf kiezen wat je gaat doen met de kinderen.
We hebben heel veel dingen gedaan en we hopen dat het hele jaar door gaat.
Groetjes van Martje en Alyssa. (:  :)

Techniek torens

We hebben twee keer tecniek gehad met meester hans.
Toen mochten we torens maken van papier.
Met O,U,W,L profielen. het moest een kilo draagen en 60 cm hoog zijn.
De meeste kinderen gebruikte O profielen.
want dat was het sterkste.

gemaakt door dennis en hille

 

 

 

 

Groep 7a nieuws december,

Vandaag kwam Sinterklaas bij ons op school. In groep 7 hebben we een gezellige dag gehad met het verrassen van elkaar door gedichten en surprises.. De kinderen hebben er veel werk van gehad en er werd goed geluisterd naar de gedichten. Bravo!  Aysha, Joelle en Alina lazen een gedicht voor aan de Sint en we hebben nog een cool sinterklaas lied gezongen...

 

 g

 

nieuws oktober en november,

Hallo allemaal,

Na een prachtige nazomer gingen we de herfst in met gure/zonnige en koude dagen. Op school is er weer flink gewerkt. Het kinderboekenweekthema ging over opa's en oma's. De klas heeft gedichten gemaakt over hun eigen opa of oma en ze mochten op school komen kijken om spelletjes te doen. 

In de verkeersweek hebben we een demonstratie gezien van de remproef... Hoe lang duurt het totdat een auto stil staat als ie 30 km per uur rijdt? 50 km per uur rijdt? Nou dat viel tegen.. veel later dan de kinderen dachten...  goed om even bij stil te staan!

Techniek:

Met naut zijn we bezig met het thema over verbindingen ... een nietje of een paperclip verbindt papier.. maar ook lijm, of een pen/gat verbinding... ook is er gewerkt met profielen... wat is een sterke verbinding? Samen met meester Hans hebben we torens gebouwd..

Weeksluiting: 

De weeksluiting stond in het teken van.... even door de zure appel heenbijten..

door een dans over doorzetten, een aantal sketches en een lied hebben we dit gepresenteerd.

 

Het nieuwe schooljaar is al weer een paar weken volop in beweging.........

We hopen dit jaar met enige regelmaat onze belevenissen met jullie te delen via de website. Hieronder leest u een verslag van de "bosdag", gemaakt door Floor en Martje.

Maar eerst nog wat "huishoudelijke" mededelingen. Op maandag en dinsdag staat juf Ingrid voor de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Anna voor de groep. Groep 7a heeft op maandag en vrijdag gymnastiek, die dagen graag gymkleding en fiets mee. 

We zijn dit jaar begonnen met een nieuwschooljaarsbijeenkomst. De belangstelling hiervoor was groot! We hebben met bijna alle ouders even kennis kunnen maken. Inmiddels zijn we druk bezig met de startgesprekken, We hopen hiermee een goede basis te kunnen leggen voor de rest van het schooljaar!

 

 

 

 

 

 

hallo, wij zijn groep 7.

Wij gaan jullie iets vertellen over onze biologiedag.

We kregen als eerst een korte rondleiding door het bos we werden verdeelt door 2 groepen  we hadden ook allemaal diertjes gevonden ,

Zoals een ringslang en  een hazelworm, en we zagen ook een buizerd.

Daarna gingen we fruit eten en pauze toen ging je weer met de zelfde groep opdrachten of je ging snoeien

bij het snoeien ging je met de takkenschaar of  een pistoolzaag zagen,'' het was best wel vermoeiend''

daarna hadden we weer pauze daarna gingen we met de opdrachten wisselen nu gingen we naar de opdrachten daar moesten we spelletjes doen  bijvoorbeeld je moest spinnen en insecten gaan zoeken en kijken welke je had gevangen. We hadden een boekje gekregen waar de opdrachten in mochten schrijven. Je mocht ook bladeren krassen dan moest je een blad onder de bladzijde leggen en dan er overheen krassen met je potlood en dan kreeg je een  heel mooi resultaat.

Het was super leuke dag dat vonden we allemaal.

Groetjes Floor en Martje