Groepen

  GROETJES VAN GROEP 6

MAART > 'MAAK KENNIS MET GOLF'

Vandaag zijn we met zijn allen naar de golfbaan geweest. Genietend van het zonnetje konden we even proeven aan deze leuke sport. Kijk op Groep zes maakt kennis met golf voor nog meer foto's van deze sportieve activiteit.

 

MAART > TECHNIEKRPOJECT

We zijn gestart met het techniek project "duurzaamheid". In groep 6 zijn we bezig met krachtmeting. Wat levert veel energie op, wat weinig? We ontdekken wat wind doet, water, je adem, je hand, een föhn, een fietswiel en wat er verder door de kinderen wordt bedacht. We gaan ook met een groepje een slimme manier bedenken om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken.

FEBRUARI> SPELEN OP HET KEYBOARD

Elke donderdag is er volop muziek in groep zes (10 lessen). We zingen en spelen op ons keyboard. De keyboards mogen ook mee naar huis, zodat er thuis ook gespeeld kan worden. We oefenen voor een presentatie waarbij ouders natuulijk ook mogen komen kijken. Uitnodiging volgt nog. 

 

DECEMBER > REKENEN MET PEPERNOTEN

Met echte pepernoten is een rekenles helemaal leuk en lekker! Met behulp van deze pepernoten is het ons  gelukt om het oplossen van een deelsom beter te begrijpen. 

AFSLUITING VAN DE KINDERBOEKENWEEK

Wat een gezelligheid. Opa / Oma / Pake / Beppe in de klas om gezellig met de kinderen een spelletje te doen. Een feestelijke afsluiting van de kinderboekenweek.

BEZOEK AAN DE SPITKEET

Ons bezoek naar de spitkeet in Harkema was leerzaam en indrukwekkend. We zijn met een gids op pad geweest en hebben veel gezien en gehoord. In onze reis naar vroeger werden de kinderen heel bewust gemaakt van het feit dat onze manier van leven heel anders is dan het leven van onze opa's en oma's.

    

TECHNIEK WEDSTRIJD

 

Opdracht van de wedstrijd: een tweetal moet woorden seinen naar een ander tweetal zonder dat je elkaar kunt zien of horen. Welk team kan dit het snelste en brengt alle woorden goed over naar de overkant?

Een leuke en uitdagende opdracht! De kinderen hebben leuke ideeën bedacht en er kwam van alles voorbij: met vlieguigjes, met propjes, met een auto, met bineaire getallen, met elastiekjes, met spiegeltjes. Leuke en creatieve uitvindingen. Bij de wedstrijd zelf kwamen de teams er al snel achter of hun idee wel of niet geslaagd was ;-)

LES IN PROGRAMMEREN

Kars, uit onze groep, is graag met programmeren bezig en heeft al veel klasgenootjes enthousiast gemaakt door hierin twee lessen te geven. Ontzettend bedankt Kars!

 

ORGANISATIE                                                                                                                       Maandag, dinsdag en donderdag staat juf Tineke voor de groep.  Woensdag en vrijdag juf Hendrika. Juf Ingrid komt op vrijdagmiddag gezellig mee knutselen. Een gezellige boel zo met drie juffen. Maadag en donderdag staat er gym op het programma, dan graag fiets en gymkleren mee. Via de mail brengen wij ouders op de hoogte van toetsen en andere organisatorische zaken. Onze pagina op de website staat het hele schooljaar vol met foto's en belevenissen van kinderen. Dus kom maar regelmatig een kijkje nemen :-)

 

TECHNIEKPROJECT                                                                                                                           Deze week zijn we gestart met het techniek project "communicatie". Onder leiding van techniek meester Hans zijn de kinderen aan de slag gegaan met acht verschillende onderdelen. In ieder onderdeel staat techniek en communicatie centraal. 

De acht verschillende onderdelen: Morse / Geheimschrift / Blind doolhof / Seinpaal / Bekertelefoon / NASA communicatie / draaibaar reclamebord / voorpagina van de krant. Even een kleine indruk.

We gaan hier nog drie keer een dinsdag middag mee aan de slag en sluiten af met een wedstrijd. Daarover later meer...