Groepen

Juni 2017

Het schooljaar loopt al weer bijna ten einde!  In groep 4 hebben we versterking gekregen van meester Gerwin. Hij is vierdejaars student aan de Pabo en hoopt deze zomer zijn studie af te kunnen ronden. De kinderen vinden meester Gerwin helemaal geweldig. Een meester brengt toch een andere 'sfeer' met zich mee. In de pauze lekker voetballen met de jongens en meisjes uit de klas. Met het warme weer een heus watergevecht organiseren met waterpistolen op het plein. Door de extra paar handen in de klas kregen de juffen de mogelijkheid om buiten de groep extra aandacht aan kinderen te geven.

Tijdens de gymlessen zijn de kinderen uitgedaagd door juf Karin en door meester Jasper. Heel bijzonder om te zien hoe kinderen met net dat duwtje in de rug tot hele knappe prestaties zijn gekomen. De foto's laten een impressie zien van de gymlessen. 

In de laatste maand van het schooljaar staan er nog leuke activiteiten op het programma. Het schoolreisje naar Aqua Zoo in Leeuwarden, de sportdag en de laatste schooldag.

Wij gaan de laatste maand nog samen genieten van de leuke en leerzame activiteiten in groep 4!

 

April 2017

Op vrijdag 31 maart  was Jente voor het laatst bij ons in groep 4. Jente is nu verhuisd naar Harlingen en we wensen haar heel veel plezier op de nieuwe school. Groetjes van ons allemaal!!

Op donderdag 6 april zijn we samen met groep 4 naar de bibliotheek in Gorredijk geweest. We zijn ontvangen door een heuse detective en zij heeft ons leren speuren in de bibliotheek. Tussen de boeken lagen opdrachten verstopt die de kinderen moesten zoeken. Al speurend gingen de kinderen met pen, papier en vergrootglas door de bieb op zoek naar een code. Het lukte alle kinderen om de code 'Wat lees jij?' te kraken. We hebben geleerd wat het verschil is tussen weetboeken en verhaaltjesboeken en hoe je die kunt vinden in de bieb. Aan het eind mochten de kinderen zelf nog een boek uitzoeken om mee te nemen naar school. Het was een leuke en leerzame ochtend. Ouders die mee geweest zijn, hartelijk dank!

 

 

 

Februari 2017

In november heeft de hele school meegedaan aan het nationaal schoolontbijt. Hieronder een kleine impressie.

Ook hebben we in november dansles gehad van juf Marjanne. In de les wordt onder andere aandacht besteed aan de houding en de motoriek van de kinderen en ze beleven veel plezier tijdens de lessen.

De decembermaand stond in het teken van Sinterklaas en het kerstfeest. De laatste dag voor de kerstvakantie hebben we afgesloten met 'de Krystkuier' door Beetsterzwaag. De leerlingen van groep 8 hebben de verschillende kersttaferelen voorbereid en uitgebeeld. Samen met ouders en groepsleerkrachten hebben we in kleine groepen het kerstverhaal mogen beleven.

In januari is nieuw bij ons in de groep gekomen Milena van Hek. Hartelijk welkom Milena en we hopen dat je een fijne tijd op De Paedwizer mag hebben. 

De maand januari was voor de kinderen druk met het maken van toetsen. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning. Juf Karin geeft een paar keer in het schooljaar gymles en dan is er volop tijd om te bewegen en te genieten. 

Het lezen van een Donald Duckje kan ook ontspannend werken en is tevens erg leerzaam. In groep 4 proberen we de kinderen uit te dagen door zoveel mogelijk te gaan lezen. Het maakt niet altijd uit wat je leest.......als je maar leest. In de Donald Duck junior staan ook leuke weetjes en mopjes. En zelf een strip tekenen lukt de kinderen ook al heel goed.

De komende tijd gaan we samen met Hans Hollander aandacht besteden aan techniek. In groep 4 gaan we aan de slag met kinetische kunst. Kinetische kunst is kunst dat beweegt. Dit kan op verschillende manieren onder andere door de wind. De kinderen gaan zelf kinetische kunst maken van allerlei afval. We hopen samen op een leuk en leerzaam project. 

Wat heeft iedereen enthousiast gewerkt aan het ontwerpen en maken van kinetische kunst. De resultaten zijn zoals u ziet erg leuk geworden. 

 

 

Oktober 2016

De eerste periode zit er op, het is al weer herfstvakantie! Wat hebben we al veel gedaan en geleerd in groep 4. Elke dag zijn we aan het lezen, rekenen, schrijven en oefenen we de nieuwe woorden van spelling en taal en daarnaast doen we nog heel veel andere dingen. De vakken techniek, frysk, wereldoriëntatie, engels, tekenen en knutselen staan ook nog op het lesprogramma. De dagen zijn vol op school en dan is een weekje herfstvakantie wel heel fijn. Hier onder afgebeeld een impressie van de groep. De kinderen hebben een onderlinge competitie vingerhaken. Wie heeft de langste koord gehaakt? De jongens of de meisjes?

Op 6 oktober zijn we naar de sporthal te Gorredijk geweest en hebben we samen met groep 6 meegedaan met de 'Groene Spelen'. Deze worden ieder jaar door de gemeente georganiseerd met als doel samen sporten en met elkaar samenwerken. De kinderen waren enthousiast en erg fanatiek!

En natuurlijk was er de kinderboekenweek met als thema "Voor altijd jong". Wat een verrassing al die pakes, beppes, opa's en oma's op school. De opening van de kinderboekenweek was geslaagd en de afsluiting erg gezellig. Samen met je opa of oma een spelletje doen! 

 

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

 

Groep 4 (september 2016)

Even voorstellen............ Wij zijn groep 4 van de Paedwizer te Beetsterzwaag.

 

David, Jilles, Jente, Anniek, Florian, Roeland, Cas, Sven, Stella, Lise, Joe, Karlijn, Rick, Lieuwe, Thomas, Thijmen, Twan, Jurre, Amber, Pleun, Daan, Isabel, Syam, Maxine, Callista, Niek, Martijn, Tiemen, juf Hendrika en juf Jolanda.  Nieuw in onze groep zijn Esther, Silke en Noor. Van harte welkom in onze groep en we hopen dat jullie je gauw thuis mogen voelen in deze groep en op je nieuwe school.

De eerste schoolweek zit er al weer op en het beloofd een leerzaam en gezellig nieuw schooljaar te worden. Na een vragenrondje in de klas over hoe de kinderen de eerste week vonden op school, was iedereen positief en enthousiast. De kinderen waren blij hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien en hadden ook weer zin om te rekenen, te lezen, te schrijven en wat al niet meer.

In de eerste week werd er voor het eerst een "nieuwschooljaarsbijeenkomst" gehouden op school. In het lokaal van groep 4 (en ook in de andere groepen) was er gelegenheid om kennis met elkaar te maken en informatie te delen over het reilen en zeilen in groep 4. Er waren veel ouders en kinderen aanwezig en onder het genot van een hapje en een drankje was het erg gezellig. Het vervolg op deze avond zijn gesprekken met ouders en leerkrachten om zo het nieuwe schooljaar goed gefundeerd en wel geïnformeerd te beginnen.

Wat hebben we gedaan op school............

Zo na de zomervakantie is het even wennen in de nieuwe groep en in een nieuw klaslokaal. Met nieuwe boeken, nieuwe schriften en een nieuwe pen....... maar het gaat hartstikke goed! We hebben er zin in!

Via deze website proberen wij u als ouder en belangstellende op de hoogte te houden van wat wij zoal doen en meemaken in onze groep en op school. Dit was alvast een voorproefje en we laten gauw weer van ons horen. Groetjes en tot ziens!