Groepen

Juni 2017

Dinsdag 27 juni; schoolreisje van groep 3&4 naar Aqua zoo!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2017

Dinsdag 16 mei kwam juf Karin langs om gymles te geven aan groep 1, 2 en 3.

Groep 3 heeft genoten van weer een leerzame en gevarieerde gymles!

-------------------------------------------------------------------------------------

April 2017

Gymles 18 april 

Elke dinsdag lopen we naar Lyndensteyn voor een gymles in de grote gymzaal. Dinsdag 18 april hebben we huttentrefbal gedaan. Dit is een variant op trefbal, waarbij de kinderen zelf vooraf een hut bouwen. Hierin kunnen ze tijdens het spel schuilen of zich achter verstoppen. De foto's spreken voor zich.

 

Muziekles juf Marjan 19 april

Vanaf deze maand komt juf Marian op de woensdagochtend muziekles geven. De kinderen zijn erg enthousiast. Vooral de boomwhackers (zie laatste foto) vonden ze erg interessant.

------------------------------------------------------------------------------------

Maart 2017

Techniek project 'Duurzaamheid' 6-16 maart

In deze maand hadden we het techniekproject over duurzaamheid. 

Meester Hans is in de eerste week geweest om de kinderen te vertellen over duurzaamheid en over onze opdracht; het maken van kinetische kunst (oftewel bewegende kunst) van afval materiaal.

Na de uitleg was het tijd om materialen te verzamelen voor het maken van de standaard van ons kunstwerk. Daarna gingen we richting technieklokaal om onze standaard te maken, door de gekozen materialen aanelkaar te bevestigen.

  

Na de eerste les, was het de bedoeling om van thuis afval materiaal mee te nemen, om je kunstwerk af te maken.

Dit hebben we gebruikt om de tweede les mee aan de slag te gaan;

In de tweede week hebben we gewerkt aan ons 'Eiland van duurzaamheid'. Elke groep kreeg een grote houten plaat, waarop elke groep zijn eigen eiland maakte.

Ons eiland bestond grotendeels uit onze huisjes, gemaakt van lege flesjes;

Tijdens de afsluiting op 16 maart was zowel ons 'Eiland van duurzaamheid', als onze kinetische kunstwerken te bewonderen!

-------------------------------------------------------------------------------------

Februari 2017

Inmiddels is ons letterbord vol en kunnen we allemaal al lezen, knap he! Natuurlijk valt er nog genoeg te leren, maar waar we vooral op inzetten nu, is het leestempo. En hoe doen we dat? Oefenen en leeskilometers maken!

We lezen veel op school. Deze maand is er ook een mevrouw op school geweest van de bibliotheek. Van haar kregen we een leeslogboekje, waarin we een verslagje kunnen maken van de door ons gelezen boeken. Ook vertelde ze over verschillende soorten boeken en heeft ze van elke soort een paar achtergelaten op school. Leuk, weer andere boeken om een keer te lezen!

Ook oefenen we nu elke week een keer extra op de computer met meester Jan, met het computerprogramma 'Zoem', die bij onze leesmethode hoort.

We zijn in de klas begonnen met duolezen. Hierbij lees je samen met je schoudermaatje (buurman/buurvrouw) uit een zelfde boek. Je leest elk in een boek, maar bijvoorbeeld om en om een regel.

Ook lezen we drie keer in de week op ons eigen niveau in een groepje, dit gebeurt o.l.v. juf, of een kind uit groep 7.

Al met al lezen we op school veel extra nu. Maar ook thuis lezen blijven we stimuleren!

Deze maand ging het volgende A4tje mee naar huis;

De 10 minuten lezen op school stond al een krul bij, want dat hadden we op school al gedaan. De andere hokjes mogen thuis uitgevoerd worden en daarna voorzien van een krul. Zijn alle hokjes voorzien van krul? Dan mag het A4-tje weer mee naar school en verdienen de kinderen een kaartje, die gebruikt kan worden als leeswijzer. 

--------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2017

Als eerste wensen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar, d.m.v. deze confetti foto! Sommige kinderen vonden het best spannend, haha!

We hebben inmiddels al heel veel letters geleerd, ons letterbord is al bijna vol!

We leren nu de letter 'f'. We hebben al veel woorden gemaakt met de letter f, maar we hebben ook met ballonnen een f gemaakt... Weten jullie hoe? Gewoon door een ballon op te blazen! Luister maar goed wat je dan hoort; f f f f 

We mochten het allemaal even proberen:

Maar het leukste is natuurlijk om hem dan allemaal tegelijk los te laten!!!

De laatste letter leren we morgen en dan is ons letterbord vol, wat hebben we al veel geleerd he!!

Groetjes van groep 3

---------------------------------------------------------------------------------

December 2016

In december kwam Sinterklaas langs op school!! Hieronder een foto-impressie van groep 3;

----------------------------------------------------------------------------------

November 2016

In november stonden veel leuke extra activiteiten op het programma.

Zo waren we begin november druk in de weer met Sintmaarten. We zongen liedjes en knutselden onze snoep-lampion;

We kregen ook poetsles; "Hou je mond gezond"

De kinderen vonden het erg interessant en vooral toen ze zelf even mochten poetsen met een tandenborstel.

En alsof dat nog niet genoeg was, gingen we in de maand november ook nog dansen en knutselen over "De Vuurvogel. 

Hieronder een aantal kiekjes van de dansles;

En natuurlijk zijn we in november ook al begonnen met werken over Sinterklaas, een drukke en gezellige maand november dus!

 

----------------------------------------------------------------------------------

Oktober 2016

Nu is het herfstvakantie en we hebben voor de herfstvakantie al veel nieuwe woordjes en letters geleerd. Welke letters we geleerd hebben kun je in de klas zien op ons letterbord:

De geleerde woordjes hangen op ons bord achter in de klas:

Tijdens de rekenlessen hebben we al veel vaardigheden geleerd. Maar momenteel zijn we vooral bezig met het splitsen van getallen:

Net voor de vakantie was het kinderboekenweek met als thema: 'Voor altijd jong'. Donderdagmiddag 13 oktober mochten opa's en oma's / pakes en beppes in de klas spelletjes doen met hun kleinkinderen. Het was een gezellige drukte in de klas. Naast spelletjes konden de kinderen er ook voor kiezen om hun grootouder een werkje te laten maken, of om samen gezellig te kleuren. De opa en oma van Youri kwamen met hun oude auto en hebben daarover kort verteld. En de opa van Melle bleek heel goed te kunnen goochelen. Erg leuk allemaal! Ook hebben we nog even met z'n allen gedanst op het liedje van de kinderboekenweek, van kinderen voor kinderen. Hieronder een aantal foto's van een geslaagde middag:

 

----------------------------------------------------------------------------------

Hallo, welkom op de pagina van groep 3! (September 2016)

Dit zijn wij: Falco, Fedde, Sam, Melle, Lukas, Nigel, Jayden, Lauren, Ard, Jules, Sverre, Fardo, Youri, Hidde Regnerus (op moment van de foto afwezig), Hidde Salverda, Isis, Mara, Quinten, Ella en Zi Long.

Op maandag, dinsdag en woensdag hebben we juf Minke Aaltsje. Op donderdag en vrijdag hebben we juf Dettie

Wij gaan dit jaar veel leren! Na de eerste weken op school hebben we al heel wat letters geleerd en ook kunnen we onderstaande woorden al lezen. Knap he!

In groep 3 hebben we ook gymnastiek, elke dinsdagmiddag. We lopen dan naar de gymzaal. Voor de gymles nemen de kinderen hun eigen gymkleding mee, die we bewaren in de rode en blauwe mand in de klas. Gymkleding bestaat uit een korte broek en t-shirt en eventueel gymschoentjes. Een gympakje mag ook, maar het blijft de komende tijd dus wel op school. Voor elke vakantie nemen we de gymkleding mee naar huis om te wassen. Denkt u erom dat we het de dinsdag na elke vakantie weer nodig hebben?

Speelgoed meenemen in groep 3 mag, maar alleen op maandag maken we er tijd voor om er in de kring naar te kijken. De andere dagen liever geen speelgoed mee. Wat wel meegenomen is, gaat direct in de bewaarmand onder het digibord. Buitenspeelgoed mag wel mee, maar moet ook in de bewaarmand onder het digibord (of er naast). Buitenspeelgoed (b.v. knikkers of skeelers) mag dan in de pauze mee naar buiten. Uiteraard wel op eigen risico... En als kinderen skeelers mee hebben, dan moeten die aan en uit op de inloopmat bij de ingang van school.

Tot slot; er zijn nog steeds kinderen die geen naam op hun beker of pakje hebben, dit geeft verwarring... Dus nogmaals: graag altijd naam op de bekers en pakjes voor het fruiteten en het broodje eten.

Wij hopen op een leerzaam en gezellig jaar!

Met vriendelijke groet, juf Dettie en juf Minke Aaltsje