Groepen

Nieuws uit groep 1/2

Juni 2017

Wat vliegt de tijd! De laatste weken van het schooljaar zijn alweer aangebroken met natuurlijk nog allerlei leuke activiteiten zoals het schoolreisje, juffendag, sportdag enz. Nog even een drukke periode tot de zomervakantie, maar wel heel gezellig!

We waren in groep 2 de afgelopen weken in de ban van de jonge eendjes. Na weken in de broedmachine te hebben gelegen zijn de eieren uitgekomen, zo schattig! We hadden veel bekijks, bijna iedere is langs geweest om onze nieuwste aanwinsten te bekijken. Ze zijn ondertussen natuurlijk enorm gegroeid en maken het allemaal goed gelukkig!

We hebben afgelopen weken hard gewerkt over het thema water waarbij we weer mooie bootjes met meester Hans hebben gemaakt. Nu zijn we bezig met het thema: de fotograaf, natuurlijk ook vanwege de schoolfotograaf die langs komt.

Nog even een paar data:
17 juni houden we onze jaarlijkse juffendag en 28 juni is het schoolreisje. 

Alvast prettige pinksterdagen toegewenst!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

April 2017

Hieronder weer even een berichtje van groep 1/2. Uiteraard zijn wij ook druk bezig geweest met het project 'duurzaamheid' en de resultaten heeft iedereen in onze klas en school kunnen bewonderen. Vanwege het mooie lenteweer zijn wij ook helemaal in de voorjaarsstemming en in onze klas is het dan ook een vrolijke boel!

Vele fleurige werkjes sieren ons lokaal en gelukkig zijn onze tulpen niet zo snel uitgebloeid! Duurzame tulpen, 2 vliegen in 1 klap!

Jammer genoeg moesten we afgelopen week afscheid nemen van Elze Beekhuizen, zij gaat verhuizen naar Harlingen. Natuurlijk is Harlingen een prachtig stadje en wij wensen de familie Beekhuizen heel veel geluk en plezier daar, maar wij zullen Elze wel heel erg missen in onze klas.
We hopen dat je nog eens bij ons langs komt Elze, veel plezier op je nieuwe school!

De komende weken staan natuurlijk in het teken van De Leeuwenkoning! Een leuk onderwerp!
Wordt vervolgd...

Groeten van groep 1/2 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Februari 2017

Even weer wat nieuws uit groep 2. Er zijn veel veranderingen in onze groep, er zijn namelijk 7 kinderen bij gekomen uit groep 1! Van harte welkom bij ons Femke, Baukje, Zara, Joshua, Germawit, Irsa en Nora! We hopen dat jullie een leuke, gezellige en leerzame tijd bij ons zullen hebben!

We hebben het na de kerstvakantie erg druk gehad met werken over de winter en ons laatste project van techniek over bouwen van huizen. De kinderen zijn aan het metselen geweest met echte steentjes, hebben huizen gebouwd van blokken, huizen ontworpen als een echte architect en hun droomhuis getekend. Het thema huizen viel erg in de smaak, ze waren helemaal enthousiast!

Ook meester Hans van techniek is meerdere keren bij ons in de klas geweest, hier hebben wij veel van geleerd!

Verder hebben we het druk met letters leren, wist u dat heel veel kinderen uit groep 2 al veel letters kennen en sommige kinderen al een beetje kunnen lezen? Heel knap hoor! 

Hieronder volgt een fotoimpressie van al onze activiteiten!

Tot ziens in groep 2! Altijd van harte welkom en een hele prettige voorjaarsvakantie gewenst!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December 2016

Deze maand allemaal gezellige en leuke activiteiten! We hebben les gehad over de vuurvogel, hebben gedanst in het speellokaal en geknutseld hierover.

Hieronder volgt een sfeerimpressie:

Voor foto's van het Sinterklaasfeest: zie bij foto's Paedwizer.

Fijne feestdagen toegewenst en een heel goed 2017!

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

November 2016

Wat gaat de tijd toch super snel! Zo is het alweer november en zijn we in groep 2 ook druk bezig met letters leren… We hebben een letter van de week en een woord van de week. Deze week is dat de letter ‘h’ en het woord van de week is ‘herfst’. We hebben een winkeltje in de klas gemaakt, waar je allerlei herfstartikelen kunt kopen, compleet met kassa en boodschappentassen. Voor de kleuters is dit erg leuk, ze zijn zeer enthousiast en kunnen hun rekenvaardigheden oefenen met concreet materiaal. Ook het splitsen van getallen onder de 10 kan heel mooi met eikels en kastanjes.

Verder hebben we het druk met de lampionnen, want ja, het is al bij weer zover… Sint Maarten! We hebben een originele lampion bedacht, ‘Raaf’ van het programma: ‘Huisje, boompje, beestje’.

De afsluiting van de kinderboekenweek met opa’s en oma’s was ook erg geslaagd, het was heel gezellig! En nu… op naar Sinterklaas en Kerst! Topdrukte voor de kleuters en altijd weer reuze spannend.. Hieronder volgt nog een liedje over Sint Maarten:

Wij kijken vanavond geen tv, 
wij lopen met onze lichtjes mee
wij vragen wat voor Sint Maarten
wij komen maar ene keer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder volgen nog een paar foto's:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We hebben een heel gezellige groep en zitten in een prachtig lokaal. Hier even een stukje over ons. In onze groep zitten 20 kinderen, waarvan 9 jongens en 11 meisjes. Maandags, dinsdags en woensdags staat juf Sietske voor de klas en donderdag en vrijdag juf Bianca. Even wat algemene zaken: dinsdags gaan we naar de bibliotheek en hebben we computerles van meester Jan. Heel leuk en leerzaam! We zijn nu druk bezig geweest met het onderwerp 'rupsje nooitgenoeg'. 

In groep 2 werken we altijd aan de hand van thema's. We proberen zoveel mogelijk bij de belevingswereld van het kind aan te sluiten en de seizoenen komen elk jaar weer aan bod. De ontwikkeling van 4-, 5- en 6-jarigen gaat sprongsgewijs. Zo nu en dan maakt het kind een piek in zijn of haar ontwikkeling door. Dan staat hij of zij weer een hele tijd stil, dit is heel normaal. Het belangrijkste is dat ze lekker in hun vel zitten. 

Bij de taalontwikkeling passen wij de lessen aan bij het betreffende thema. We proberen de woordenschat te vergroten door veel voor te lezen en elke week 8 nieuwe woorden aan te leren en te herhalen. Ook doen we elke dag auditieve oefeningen om de taalvaardigheid te vergroten. We hebben ook iets nieuws in onze klas: eens in de twee weken krijgt het kind op vrijdags het letterkoffertje mee om thuis samen met zijn ouders voorwerpen, plaatjes enzovoort te zoeken bij de letter van de week.

Bij de rekenontwikkeling komen ook veel onderwerpen aan de orde, passend gemaakt bij het betreffende thema. We oefenen getalbegrippen en tellen tot 20.

Hieronder volgen enkele foto's en u bent altijd van harte welkom in onze groep!

Groetjes van, 

Cor, Elze, Odilia, Marja, Gerben, Milan, Myrthe, Jan, Jurre, Siegrid, Amber, Daan, Rinse, Merte, Nessa, Denvy, Mischa, Rosalie, Nikki, Daan, juf Sietske en juf Bianca