Nieuws uit groep 1/2

Oktober 2017

Wat een leuke dingen hadden we op school de afgelopen weken! Circusdag en een griezelig begin van de Kinderboekenweek. Hier waren de juffen als griezel verkleed, super eng! 


In groep 1b/2 was het onderwerp: de gruffalo. Niet al te spannend, maar wel erg leuk! We hebben er mooie schilderijen over gemaakt, getekend, geknutseld en een mooie verteltafel over gemaakt. Vrijdag de 13e was er een gezellige afsluiting met veel ouders en pake's en beppe's. Erg gezellig!

 

Iedereen een hele prettige herfstvakantie toegewenst met hopelijk nog wat mooi weer!

Groetjes van groep 1b/2 en de juffen

--------------------------------------------------------------------------------

September 2017

We zijn weer begonnen aan het nieuwe schooljaar! Een nieuw lokaal, andere juffen, altijd weer even wennen. De eerste indruk is heel goed. We hebben een combinatiegroep 1/2 met 22 kinderen. 15 kinderen van groep 2 en 7 van groep 1. Maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sietske voor de groep en donderdag en vrijdag juf Bianca. We zijn nu bezig met het onderwerp 'de gele ballon' en leren elke week een letter. 

            

In groep 2 werken we aan de hand van thema's en proberen zoveel mogelijk bij de belevingswereld van het kind aan te sluiten. Het belangrijkste is dat er een prettige sfeer heerst waarbij elk kind zich thuis voelt. 

We doen in groep 1/2 veel auditieve oefeningen om de taalvaardigheid te vergroten en we leren elke week 8 nieuwe woorden ten behoeve van de woordenschat. 

Ook krijgt 1 kind van de klas vrijdags het letterkoffertje mee naar huis om samen met zijn/haar ouders samen voorwerpen en plaatjes te zoeken bij de letter van de week. Bij de rekenontwikkeling komen veel onderwerpen aan de orde zoals tellen tot 20, cijfersymbolen tot 10 en strategisch tellen.

We zijn deze weken ook druk bezig met de kanjertraining: hoe gaan we met elkaar om? 

We hebben de kinderen van onze klas gevraagd wat ze later willen worden. Dit waren de antwoorden:
Germawit: Mega Mindy
Linus: turnmeester
Baukje: miljonair
Irsa: politieagent
Mart: Spiderman
Joshua: militair
Sharona: zangeres
Nora: dierenarts
Levi: Batman
Amayah: militair
Alain: Spiderman
Simmer: tijgertemmer
Zara: prinses
Riis: tractorchauffeur
Sofia: Elsa
Friso: politieagent
Lieve: zangeres
Femke: stewardess
Boudewijn: piloot
Gabriel: Spiderman
Jurre: cowboy
Bo was deze ochtend niet aanwezig. 

U bent natuurlijk altijd van harte welkom eens een kijkje te nemen in onze groep!

Groeten van groep 1B/2.